Popa Mihai

Slujbe peste slujbe la care eu si Mihnea asistam fara sa scoatem un sunet. Curtea brutariei ne era templul crestin. Acolo, feriti de ochii pacatosilor, ne inchinam si sarutam crucea intr-o perfecta coregrafie, in timp ce Popa Mihai ne canta pentru a mia oara “Tatal Nostru”. Fundurile noastre mici incapeau pe aceeasi treapta a unei scari improvizate din cutii de lemn pe care brutarii urcau cand incarcau sacii cu faina. Scoteau apoi lazine din plastic pline varf cu “Painea noastra cea de toate zineleeeee” fierbinte de nu puteai s-o tii in mana. Eu mancam numai miezul, iar Mihnea numai coaja.

Dintr-un ou, Mihnea manca albusul, iar eu galbenusul. De Paste veneam fiecare cu cate trei oua la scoala pentru cel mai avantajos troc ever. Mihai avea o voce atat de puternica incat unii il strigau prin cartier Pavarotti. Cand canta “Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluiesteeeee…” se adunau toate doamnele respectabile din blocul de langa brutarie la geam ca sa-si frece sfarcurile de pervaz. Noi raspundeam inevitabil “Popa prinde pesteeeee”, iar Mihai arunca cu crucea dupa noi si ne ameninta ca ne omoara pisoii sau catelusii carora le facuseram culcus in remorca unui camion Tatra parasit.

Dupa ce il amenintam si noi ca venim cu Dumnezeu care poate sa il bata chiar si pe Batman, cel mai tare supererou, Mihai ne ierta. Cel mai bine e sa bati un om cu armele lui, dar probabil ca stii si tu cliseul asta de cacat. Mihai era mult mai mare. Sa fi fost deja la majorat cand noi eram prin clasa a treia? Mihai chiar era Tatal Nostru. Puteam sa ramanem la joaca pana la doispe noaptea daca ii garanta lu’ Mamaee a lui Mihnea ca are grija de noi. Mamaee suna la ai mei si treaba era rezolvata frate, ca p-atunci nu existau celulare care sa taraie si sa ne culce putulicile cand o inghesuiam pe Anusca de la trei si o rugam sa ne arate pasarica.

Daca imi reamintesti de Mihai, inainte de a ma excita si de a o lua pe aratura, iti povestesc cand si cum am atins eu prima pasarica. Faci asta pentru mine? K! Aveam vreo 5 anisori si ma jucam la Breaza la bunica-mea cu nepoata lu’ Geta care ne facea curat prin curte. Dupa ce ne-am jucat cu papusi dezbracate pana cand era sa ma dezvirgineze erectia, am hotarat sa ne facem si noi injectii unul altuia. Asa ca am rugat-o sa-si coboare putin pantalonasii de trening ca sa o intep usor cu carioca. Iti dai seama ca am repetat faza asta la infinit pana cand era sa moara fata din supradoza de cerneala sau ce dracului curge din carioci.

Ultima oara mi-am luat inima in dinti si, prefacandu-ma ca nu sta cum trebuie, i-am pus mana la pasarica si am tras-o in sus ca sa o asez cum trebuie. Am mimat injectia cu manuta tremuranda de emotie. Apoi am oprit jocul pentru totdeauna de teama ca voi fi parat. Dupa vreo doua saptamani oricum a plecat la scoala la ai ei pe la Braila, caci ea avea sase anisori si ceva. Oare ce mai face? Trebuie sa o intreb pe Meme cum o chema. N-am nici o indoiala ca isi va aminti. Fata asta merita sa aiba numele trecut la loc de cinste in cartea vietii mele. As vrea sa-mi fie amanta macar pentru o noapte.

Varsta ne da voie acum sa continuam jocul. Varsta nu ne-a mai dat, insa, voie sa continuam jocul nostru de-a popa si enoriasii in curtea brutariei de la Sinaia. Iti multumesc ca mi-ai amintit de Mihai exact cand trebuia. El a ajuns departe in meseria sa de baza. A fost o lunga perioada dascal la una dintre bisericile din oras. Era omul de baza al lui popa Kent, care mi-a bagat mie curul gol intr-un cazan cu apa rece si pe care am facut pipi automat. Astia doi aveau trupa de gospel romanesc la Biserica Sfantul Ilie. Le  mai ascultam concertele de Paste si de Craciun, caci in rest cand sa mai ai timp si de biserica?

Citeste si Discurs pe esafod

Advertisements
This entry was posted in Mici nimicuri dulci. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s