Glume care provoaca atacuri de panica

„Sunt un nimeni celebru,
Averea mea e umorul meu negru”

Cheloo, Parazitii

Zilele trecute citisem o stire despre unu’ care vrea sa-si deschida un mall de nunti, cu rochii de mireasa si toate cele. De ce nu? Pana la urma barbatul se insoara si femeia se marita doar de cateva ori intr-o viata. Vorbeam despre asta la telefon cu un prieten care nu intelegea de ce nu se face si un mall de divorturi, cu firme de avocatura, obicte frumoase (in dublu exemplar) pe care sa faci partaj, psihologi si vrajitoare, recuperatori si criminali. Apoi, discutia a mers si mai departe: de ce nu grupeaza nimeni toate magazinene infricosatoare cu pompe funebre intr-un mall de inmormantari? Nu sunt oricum pitzipoancele tot un fel de bocitoare atunci cand investitia nu le satisface? Ei bine, aici, pentru multi invervine codul rosu, butonul de avarie, bariera. Sa faci glume despre moarte? Nu cunosc multe persoane cu care pot aborda subiecte de genul. Gluma, gluma, dar are si ea limitele ei, iar pentru cei mai multi, din pacate, limitele astea sunt aici, aproape, nu mai departe de lungimea nasului. Sunt totusi cativa cu care pot merge mai departe, atat de departe incat, la un moment dat, ni se face si noua frica de ce am gandit: Gicu (Gojira), colegul meu de emisiune de la ProFM, Adi si Radu de la AudVoci, Ovi si Calin de la TimesNewRoman si, ce noroc, vechiul meu prieten din copilarie, Silviu. La un moment dat, intr-un team building la Brasov, ne-am intalnit toti. Nu vreti sa stiti cam ce-a iesit. Ati auzit de glume care provoaca atacuri de panica? Noi le-am facut!

Incerc sa largesc grupul asta de umoristi negri, asa ca, daca vrei sa ni te alaturi la o bere, incepe, incet-incet:

Sa razi de tine

Orice umor de calitate incepe prin a te lua la mishto pe tine insuti. Printr-o simpla repozitionare poti transforma o bataie de joc ieftina intr-un umor fin, elegant. Fara sa cobori printre muritori, printre cei nenorociti de glumele tale taioase, te vei plictisi, caci plictisiti sunt cei ce raman singuri.

Sa razi de batranete si de boli

Woody Allen e considerat cel mai spiritual om al secolului si si-a cladit aproape toata cariera pe glume fine, uneori prea pretentioase, despre depresie si alte boli psihice inevitabile in societatea actuala. Leonard Cohen, depresivul sef, a ramas atat de iubit pentru ca in melodiile si poeziile lui din ultimii douazeci de ani a strecurat mereu si cate una mica despre boli si batranete. Iar exemplele pot continua…

Sa razi de Dumnezeu

Hey, n-a zis nimeni sa iti pierzi credinta! Si nici sa-ti bati joc! Ma gandesc doar ca daca cineva ne-a facut, ne-a facut cu tot cu umor. Nu ti se pare ca si Dumnezeu a ras destul de tine si, in general, de noi? Priveste in jur cu mare atentie! Nimic? N-am scos de la tine nici macar un zambet amar? Inseamna ca iti lipseste umorul cu desavarsire. Daca inca mai crezi ca Tactu’ nu a ras destul de tine, fa-l sa rada chiar acum: spune-i toate planurile tale de viitor, cu cine te-ai mai culcat, cati bani vrei sa faci anul asta, cine ti-e cel mai mare dusman. Incepe sa ti se para si tie comic, nu?

Sa razi de moarte

„De ce ti-e frica nu scapi niciodata”. Psihologie pura. Psihiatrie de baza. Ca sa iti invingi fricile trebuie sa te duci tu catre ele. Asta nu inseamna ca scapi de Doamna care vine sa te Coasa doar razand de ea. Dar cu siguranta ii poti intarzia aparitia pentru ca studiile spun ca cei veseli si optimisti traiesc mai mult. Asa ca, daca vrei sa traiesti, razi pana mori!

This entry was posted in Mici nimicuri dulci. Bookmark the permalink.

1 Response to Glume care provoaca atacuri de panica

  1. Victor says:

    i will fit on this… oh wait… i’m too fat… i will not fit in…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s